1 Ounce Fysiek Goud Kopen

Omdat wij in Nederland alle gewichten in grammen uit drukken zult u bij gewichten fysiek goud waarschijnlijk ook aan grammen denken. Toch is 1 ounce goud kopen helemaal zo gek nog niet en u zult dit vaker tegenkomen dan u denkt. Er zijn in ieder geval een paar grote voordelen te benoemen die u over kunnen halen.

Beleggers die 1 ounce fysiek goud kopen doen dit in ieder geval niet omdat zij nu eenmaal liever in ounces werken dan in grammen. Zodra u over fysiek goud kopen nadenkt, kunt u zich het beste gaan verdiepen in de goudprijs. Deze prijs zal namelijk gedurende de hele dag veranderen omdat deze wordt vastgesteld op de internationale Goudsbeurzen van New York en London. Op deze manier kunt u enig inzicht krijgen in het verloop van de prijs gedurende de hele dag en de afgelopen dagen zodat u het beste aankoop moment uit kunt zoeken om bij het goud kopen 1 ounce te bestellen. Als u deze koers van goud in de gaten houdt en u let goed op dan zal het u opvallen dat deze uitgedrukt wordt in een aantal dollars of euro’s per ounce. Dit betekend dus dat de koers van goud direct te vertalen is naar de ounce goud dit u aan wilt gaan schaffen.

U kunt dus op eenvoudige wijze de koers van goud in de gaten houden en daarmee weten wat u moet betalen als u de beste goud sites gaat bezoeken. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat 1 ounce fysiek goud kopen in een webshop meestal niet voor dezelfde prijs zal gaan als men op de beurs betaald. Dit komt omdat op de beurs in grote hoeveelheden van wel 400 ounce gehandeld wordt en de goudbaren of munten die u koopt nu eenmaal meer kosten met zich mee brengen. Toch biedt 1 ounce goud u wel veel mogelijkheden bij het kopen van beleggingsgoud. U zult deze hoeveelheid aan kunnen kopen in meer vormen dan welk ander gewicht ook. Naast de gebruikelijke goudbaren, kunt u dit ook doen door middel van gouden munten kopen omdat daar ook precies een ounce goud in verwerkt zit.

Waar goudbaren echter gemaakt zijn van 99,99 procent puur goud zullen gouden munten in sommige gevallen gemaakt zijn van een legering met koper of met zilver en koper. In de vorm van goudbaren 1 ounce fysiek goud kopen zal u de garantie geven dat de goudbaar inderdaad van puur goud is gemaakt door het keurmerk dat door de maker in de goudbaar is aangebracht. Deze maker zal door de LBMA (London Bullion Market Association) erkend moeten zijn waardoor de baren zonder uitgebreid op echtheid gecontroleerd te hoeven worden wereldwijd verhandeld kunnen worden. Uiteraard is 1 ounce goud kopen in de vorm van baren voornamelijk voor beleggers interessant omdat het alleen om de goudwaarde van de baren zal gaan. Anders wordt dit bij de aanschaf van gouden munten, deze munten zijn juist ontworpen met het gewicht van 1 ounce goud omdat dit het gewicht is dat internationaal verhandeld wordt en gebruikt wordt om de goudkoers uit te drukken.

De munten zullen voorzien zijn van alle merktekens die u van munten mag verwachten. In werkelijkheid zijn deze munten zelfs een wettig betaalmiddel waardoor zijn door de wetgeving van de uitgevende landen beschermd worden. Bij het goud kopen 1 ounce munten aanschaffen is veilig omdat vanwege deze wetgeving het uiterlijk van de munten absoluut vast staat en de munten eenvoudig op echtheid gecontroleerd kunnen worden.
Het voordeel dat 1 ounce fysiek goud kopen u kan bieden is dus dat de prijs eenvoudig te controleren is aan de hand van de internationale goudkoers. Een ounce is een gewichtseenheid die overal erkend zal worden en bovendien is het een eenheid waarmee u snel een hele mooie voorraad goud op kunt bouwen. Met een aanschafprijs van rond de duizend euro is 1 ounce goud niet geschikt voor de belegger met de kleinere beurs. Voor de professionele belegger is dit bedragechter goed te overzien en het maakt het zeker mogelijk om meerdere goudstaven of munten aan te kopen en deze gespreid te verkopen als de omstandigheden dit vereisen. Bovendien maakt 1 ounce fysiek goud kopen het goed mogelijk om uw beleggingsaankoop thuis te laten bezorgen en persoonlijk te bewaren. U bent daardoor zelf baas over uw belegging en u kunt er te allen tijde over beschikken. Neemt gerust een kijkje bij de webshops die u op deze website zult vinden en zie met eigen ogen waarom goud kopen 1 ounce tegelijk een goed manier van beleggen is.