10 Gram Fysiek Goud Kopen

Het kopen van goud als beleggingsmiddel is een manier van beleggen die door veel mensen gekozen wordt. De hoeveelheid goud dat aangekocht wordt is echter afhankelijk van het budget dat iedereen voor zichzelf vast moet stellen. Om een mooie belegging te doen dit snel in waarde zal toenemen is 10 gram goud kopen een goed begin.

Als u 10 gram fysiek goud kopen wilt doet u een investering is een edelmetaal waarvan de prijs de afgelopen jaren sterk opgelopen is. Het is deze stijging van de goudprijs en het feit dat andere vormen van beleggen te weinig opbrachten dat veel beleggers overgestapt zijn op het beleggen in goud. Hierbij is het aan de beleggers zelf hoeveel men wil beleggen en of men fysiek goud kopen wil of toch liever in goud wil beleggen op een andere manier. Toch wordt over het algemeen vaak belegd in fysiek goud omdat u daarmee ook echt iets in handen hebt. Ook al is 10 gram fysiek goud kopen slechts een heel klein stukje goud, het feit dat men een stukje van dit mooie gele edelmetaal in de handen kan houden is vaak doorslaggevend. Natuurlijk is het ook zo dat u bij het hebben van fysiek goud daadwerkelijk weet wat men heeft en bij andere beleggingsvormen altijd maar af moet wachten of aanbieders hun beloften na komen.

Voor het bedrag dat u moet investeren hoeft u het zeker niet te laten, zelf toen de goudprijs bijna tweeduizend dollar per Troy Ounce was moest u, als u bij het kopen van fysiek goud 10 gram bestelde, nog geen vierhonderd vijftig euro betalen. De prijs is voor de meeste beleggers dan ook de reden om voor deze kleine hoeveelheid te kiezen. De prijs die u moet betalen bij 10 gram fysiek goud kopen is voor veel mensen te overzien en daarom zal deze hoeveelheid dan ook vaak aangekocht worden. Daarnaast is het ook zo dat de winst die u met een gewicht va n10 gram kunt behalen wel aardig snel op loopt. Zelf als u bijna de bovengenoemde prijs voor uw 10 gram goud hebt betaald zult u bij een waarde stijging van ruim tien procent maar zo vijf tientjes verdienen. Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren zijn dit soort prijsstijgingen zeker niet uitgesloten.

Het zijn dan ook deze prijsstijgingen die voor steeds meer beleggers aanleiding zijn om in goud te gaan beleggen. Of men daarbij kiest voor 10 gram fysiek goud kopen of toch voor grotere hoeveelheden maakt dan op zich niet uit. Het gat er voornamelijk om dat u uw goud op een verstandig moment aan koopt en pas tot verkoop over gaat als de prijs van goud voldoende gestegen is. Dit is het essentiële deel van het beleggen en dat geld ook voor 10 gram goud kopen bij de beste goud sites. De hoeveelheid van tien gram doet niets af aan het percentage winst dat u mogelijkerwijs kunt behalen. U kunt natuurlijk voor kiezen voor andere gewichten fysiek goud kopen maar een hoeveelheid van 10 gram biedt u wel mogelijkheden die u dan niet hebt. Veel beleggers kopen daarom niet één goudbaar van 10 gram maar een groter aantal van deze baren. Door bij het goud kopen 10 gram goudbaren in grotere aantallen aan te schaffan hebt u als belegger een zekere flexibiliteit bij het verkopen van uw beleggingsgoud. U kunt er dan voor kiezen om niet alles in één maal te verkopen maar slechts een gedeelte en met de rest te wachten tot de prijs nog verder gestegen is.

Deze flexibiliteit is voor de meeste beleggers reden om over te gaan tot 10 gram fysiek goud kopen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van budget voor veel andere beleggers, omdat nu eenmaal niet iedere beleggers hetzelfde budget heeft zijn er dus meerdere gewichten te koop. Ook zal niet iedere belegger het geld hebben liggen om meerdere baren van 10 gram goud aan te schaffen. In dat geval is het een optie om dit bijvoorbeeld eens per maand te doen en op die wijze uw eigen goudspaarplan te realiseren. Dit is een goede manier om te beleggen door middel van fysiek goud kopen maar om de kosten die daarmee gepaard kunnen gaan toch binnen de perken te kunnen houden. Ook hier bent u als klant natuurlijk koning en uw online goudhandel zal u daarom meerdere mogelijkheden aan bieden. Kijk daarom een rustig op de website van uw goudhandel en zie welke mogelijkheden er zijn voor 10 gram goud kopen en in welke vormen dit gedaan kan worden.