100 Gram Fysiek Goud Kopen

Het beleggen in goud is een optie die voor iedereen mogelijk is omdat u verschillende gewichten fysiek goud aan kunt schaffen. Toch zal 100 gram goud kopen voornamelijk weggelegd zijn voor beleggers die veel geld willen beleggen of voor professionele beleggers. Dit is natuurlijk te danken aan het hoge aanschafbedrag maar dit brengt dan wel weer de mogelijkheid met zich mee om daar ook mooie winsten mee te behalen.

Fysiek goud kopen is een manier van beleggen die door veel beleggers wordt gekozen in tijden dat het met andere beleggingsvormen niet erg mee zit. Goud is al vele jaren lang een waardevaste belegging en zal vaak een beter rendement bieden dan veel andere vormen van beleggen op sparen. Toch zal niet iedereen aan 100 gram fysiek goud kopen to komen omdat u daarmee namelijk een behoorlijk bedrag vast zet. Dit heeft uiteraard voordelen maar u moet wel de beschikking hebben over dit bedrag en u moet het uzelf ook kunnen veroorloven om dit bedrag eventueel voor langere tijd vast te zetten. Dit kan nodig zijn als de prijs van goud zich eventueel niet zo gunstig zal ontwikkelen als de laatste jaren het geval is. Als u voor een bepaalde prijs bij het kopen van goudbaren 100 gram besteld en de goudprijs gaat vervolgens naar beneden dan kan het soms zelfs jaren duren voordat de goudprijs weer een niveau heeft bereikt die u uitzicht op winst biedt.

Dit is natuurlijk geen scenario waar u bij 100 gram fysiek goud kopen rekening mee houdt of zelfs wilt houden, maar het is wel een scenario waar u rekening mee moet houden. Wij zouden u graag alleen willen vertellen over alle mogelijke winsten die u met het beleggen in goud kunt behalen maar de eerlijkheid gebied ons ook de ander zijde van de medaille te belichten. Toch is het goede aan 100 gram goudbaren dat u er vrijwel nooit geld op zal verliezen. Als u de historie van de goudprijs bekijkt dan kent het verloop altijd pieken en dalen. Soms zijn er hele hoge pieken in een korte tijd waarna de prijs weer vlak bij het oude niveau in de buurt komt. Mensen die ten tijde van deze pieken fysiek goud kopen moeten er wellicht tientallen jaren op wachten maar zij zullen hun geld terug kunnen krijgen en zelf nog winst maken ook.

Toch zult u als belegger weten dat 100 gram fysiek goud kopen op het moment dat de prijs een hoogtepunt bereikt niet zo’n heel goed idee is. U weet immers vooraf niet of het hoogte punt dat bereikt is ook het laatste hoogtepunt zal zijn of dat de prijs nog verder omhoog gaat. Toch is dit de gok die voor veel professionele beleggers reden is om bij het beleggen in goud 100 gram aan te schaffen en kort daarna weer te verkopen met winst. Dit is een vorm van speculeren die voornamelijk voor professionele beleggers goede korte termijn winsten op kan leveren. Voor veel andere professionele beleggers en particuliere beleggers is 100 gram fysiek goud kopen een belegging die op de langere termijn gedaan zal worden. Dit is goed te begrijpen omdat 100 gram goud kopen meestal gedaan wordt om van andere vormen van beleggen af te komen of om geld op een veilige en waardevaste manier weg te zetten en dan heeft snel verkopen immers weinig zin.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat 100 gram fysiek goud kopen u wel hele mooie winsten op kan leveren op welke termijn dan ook. Dit is dan ook de reden dat het voor veel beleggers een vaak gekozen optie is om bij de beste goud sites tot aankoop over te gaan. Of u daarbij als particuliere belegger uw spaargeld in een maal veilig weg wilt zetten of als professionele belegger bij de aankoop van meerdere goudbaren 100 gram per stuk meer flexibiliteit bij het verkopen vindt bieden. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het is aan u om de juiste beleggingsvorm te kiezen nadat u onze informatie daarover ter harte hebt genomen. U kunt voor het beleggen in fysiek goud 100 gram bij verschillende adressen aankopen. U zult op deze websites een aantal webshops aan treffen die u hierbij van dienst kunnen zijn maar u kunt ook naar handelaren gaan die een winkel van steen hebben. De keuze is hierbij aan u waar u uw 100 gram goudbaren aan gaat schaffen, daarbij zullen beide manieren zo hun eigen voordelen en nadelen hebben en u doet er goed aan daar voor aankoop over na te denken.