Waarom Goud Kopen

Dat het kopen van goud tegenwoordig door steeds meer mensen gedaan wordt zal niet als een verrassing komen. Dit is immers een van de redenen dat de prijs van goud zo sterk omhoog gegaan is. Toch zou het kunnen dat u zich afvraagt waarom goud kopen nu zo’n goed idee is dat zoveel mensen dit doen.

Het antwoord op de vraag waarom fysiek goud kopen door zoveel mensen gedaan wordt is niet altijd even eenvoudig. Ieder mens is immers uniek en daarom kan de reden waarom goud aangekocht wordt ook voor iedereen anders zijn. Laten we eerst vast stellen dat we het hier alleen over goud kopen met beleggen als doel hebben. Goud wordt ook heel veel voor het maken van sieraden gebruikt en dit is ook een reden om goud aan te kopen, daar willen we het hier echter niet over hebben. Als we het hebben over goud kopen waarom dan alleen over het beleggen, dit komt omdat goud naast het beleggen alleen voor sieraden en in de industrie wordt gebruikt. Deze laatste twee toepassingen zullen we dus buiten beschouwing laten. Waarom goud kopen voor beleggers zo interessant is heeft alles te maken met de prijs en dan vooral met de ontwikkelingen van de goudprijs.

Het doel van iedere belegger is het kopen van beleggingsproducten en deze op een later moment weer te verkopen voor een hogere prijs. Het verschilt tussen de aankoop prijs en de verkoop prijs is dan de winst die gemaakt wordt. Waarom beleggen in goud verkozen wordt boven andere vormen van beleggen is dat andere vormen van beleggen niet altijd voldoende inkomsten genereren. Vooral de laatste jaren vallen de inkomsten die met de traditionele vormen van beleggen te behalen zijn erg tegen en daardoor zoeken beleggers naar andere vormen van beleggen. Dit is waarom goud kopen dan ook de voorkeur geniet op deze momenten. Het is al vele jaren het geval dat beleggers hun heil in het beleggen in goud zoeken als men uit andere beleggingsvormen hun inkomsten terug ziet lopen. Het feit dat bij teruglopende opbrengsten veel beleggers overstappen op goud kopen is waarom de prijs van goud sterk kan fluctueren. Het is juist dit fluctueren dat voor de beleggers als een rode lap voor een stier werkt.

Er zijn twee soorten beleggers aan te merken, de particuliere belegger die kleinere hoeveelheden goud koopt en de professionele belegger die grote gewichten fysiek goud aan zal schaffen. Dit is waarom goud kopen ook mogelijk is in zoveel verschillende hoeveelheden, niet iedere belegger zal immers hetzelfde budget te besteden hebben en het moet natuurlijk wel voor iedere belegger mogelijk zijn om te kunnen profiteren. De professionele belegger zal voornamelijk in grote hoeveelheden handelen en in sommige gevallen zelf op de internationale goudbeurs opereren. De particuliere belegger zal vaak een veel kleiner budget hebben en dat is waarom gouden munten kopen een goede optie kan zijn. Uiteindelijk is het doel van iedere belegger natuurlijk hetzelfde, dit is het maken van winst en dat is waarom beleggen in goud gedaan wordt. Deze winst is te behalen vanwege de fluctuerende prijs van goud, de professionele belegger zal dit vaak op een kortere termijn doen en een particuliere belegger vaak op de wat langere termijn. Dit heeft te maken met de hoeveelheden goud waarin belegd wordt, het verschil dat een stijging van de goudprijs met tien euro per ounce maakt is voor een kilo goud natuurlijk veel groter dan voor 100 gram en dat is waarom goud voor professionele belegger op de korte termijn winstgevend kan zijn.

Waarom gouden munten kopen voor de particuliere belegger vaak een optie is heeft te maken met de geringe hoeveelheid goud die in munten verwerkt zit. De aanschaf prijs ligt hierdoor een stuk lager en het is dan ook eerder mogelijk voor de particuliere belegger om de munten aan te schaffen. Bovendien zijn deze munten mooi om te zien en worden dan ook vaak uitgesteld en dat is ook een reden waarom goud kopen in de vorm van beleggingsmunten vaak gekozen wordt. Het is zelfs mogelijk om goud als cadeau te geven aan familie of vrienden, u geeft dan bij wijze van spreken een cadeau op de groei. Het enige nadeel van het kopen van kleinere hoeveelheden is dat de winstaangroei ook minder zal zijn. U belegd immers een kleiner bedrag dus dan zal het bedrag dat een percentage winst vertegenwoordigt ook kleiner zijn, toch is dit waarom beleggen in goud gedaan wordt. Het is een manier om uw geld om te zetten in een vorm van waarde die deze waarde niet zal verliezen, het is de waardevaste belegging van goud kopen waarom veel mensen hier aan beginnen.